بهترین روش تشخیص سکه عتیقه چیست؟ سکه قدیمی که در دست دارید، متعلق به کدام کشور است؟ آیا سکه قدیمی شما واقعی است یا یک نسخه تقلبی در دست دارید؟ پاسخ این سؤالات را تنها بعد از آشنایی با روش تشخیص سکه های عتیقه پیدا خواهید کرد؛ پس ما را همراهی کنید تا شما را با روش‌های تشخیص سکه‌های آنتیک آشنا کنیم.

مراحل و روش تشخیص سکه قدیمی

سکه از قرن ششم قبل از میلاد ضرب شده است. اگرچه جمع‌آوری سکه مدت‌هاست که مورد توجه نیست؛ اما با این وجود یک سرگرمی محبوب برای کسانی محسوب می‌شود که به تاریخ علاقه دارند و برای آن‌ها یک شیء ارزشمند به حساب می‌آید.

آشنایی با تاریخچه و ارزش یک سکه قدیمی مستلزم شناسایی آن است که برای کلکسیونرهای جدید سکه دشوار به نظر می‌رسد. مراحل زیر در شناسایی و تشخیص سکه قدیمی به شما کمک می‌کنند.

مرحله 1: به دنبال ارزش اسمی بگردید

در مرحله اول از آشنایی با روش تشخیص سکه عتیقه به دنبال یک نشان از قدیمی بودن آن باشید. اگر سکه یک ارزش اسمی را نشان دهد، به احتمال زیاد یک سکه قدیمی و باارزش است. اگر سکه ارزش اسمی نداشته باشد، ممکن است تنها یک مدال با ارزش کم باشد.

مرحله 2: به دنبال تاریخ سکه باشید

اطلاع از تاریخ سکه همراه با ارزش اسمی، ساده‌ترین روش تشخیص سکه آنتیک است. برخی از تاریخ‌ها با استفاده از سیستم‌های تقویم مختلف فهرست شده‌اند. به عنوان مثال، بسیاری از سکه‌های مراکش از تقویم اسلامی و سکه‌های نپالی از تقویم ویکرام سامات استفاده می‌کنند.

مرحله 3: به شکل ظاهری سکه توجه کنید

به ظاهر سکه توجه کنید! سکه‌هایی که تا اواخر قرن هفدهم ضرب شده‌اند، قبل از ظهور ماشین‌های پرس سکه با موتور بخار، شکل نامنظمی داشتند. سکه‌های دیگر ممکن است به شکل چند ضلعی که دایره‌های تقریبی دارند مانند سه پنسی بریتانیایی 12 وجهی که از سال 1937 تا 1967 ضرب شده باشند.

مرحله 4: به اندازه سکه توجه کنید

آشنایی با قطر سکه و ضخامت آن می‌تواند به شناسایی و فروش سکه های قدیمی کمک کند؛ توجه کنید که قطر، شاخص قابل اطمینان‌تری است. قطر سکه را با یک خط‌کش ترجیحاً با استفاده از افزایش متریک اندازه‌گیری کنید.

ضخامت سکه را هم می‌توانید با یک کولیس اندازه بگیرید. برای جلوگیری از آسیب رساندن به سکه، آن را با دقت حمل کنید و اندازه‌گیری را با احتیاط انجام دهید.

مرحله 5: به رنگ سکه دقت کنید

رنگ سکه می‌تواند نشان‌دهنده فلزی باشد که سکه از آن ساخته شده است. رنگ طلایی می‌تواند نشان دهد که سکه از طلا و رنگ نقره ای نشان می‌دهد که سکه از نقره ساخته شده است و جنس سکه‌های قهوه‌ای از مس است؛ بنابراین باید بدانید که روش تشخیص سکه عتیقه طلا، نقره و مس چگونه است.

البته رنگ تعیین‌کننده مطلق فلزی نیست که سکه از آن ساخته شده است. رنگ طلایی ممکن است به این معنی باشد که سکه از برنج ساخته شده است! در حالی که رنگ نقره‌ای می‌تواند به این معنی باشد که جنس سکه از آلیاژ مس-نیکل است.

چرخاندن سکه بر روی لبه آن نیز می‌تواند به تعیین اینکه آیا سکه روکش دار است یا خیر کمک کند. اگر هنوز شک دارید و به دنبال روش تشخیص سکه آنتیک هستید، می‌توانید سکه را با آهنربا نیز تست کنید. اگر به آهنربا جذب شود، سکه از فولاد ساخته شده و دارای هسته یا روکش فولادی است.

مرحله 6: به تصویر روی سکه توجه کنید

در این مرحله از روش تشخیص سکه عتیقه، توانایی تشخیص شخص، حیوان یا تصویر دیگری که روی یک سکه به تصویر کشیده شده می‌تواند به شما کمک کند تا کشور مبدأ آن را شناسایی کنید و سرنخی از سن آن به شما بدهد.

اکثر سکه‌ها تصویری از حاکم کشور یا سرزمینی را که سکه در آن ضرب شده، چه در سطح محلی و چه در سطح ملی، نشان می‌دهند. مراجعه به یک کتاب تاریخی یا وب‌سایت معتبر می‌تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید که حاکم چه کسی بوده است.

به تصویر پشت سکه و همچنین روی آن توجه کنید. این تصاویر گاهی اوقات در یک دوره زمانی جدا از تصویر تغییر می‌کنند. البته در این مورد بهتر است تا با کارشناس سکه های قدیمی مشورت کنید؛ زیرا برخی از سکه‌ها باید توسط متخصصان این حوزه بررسی شوند تا اصالت آن‌ها مشخص شود.

مرحله 7: به دنبال داستان سکه باشید

کتیبه یا افسانه روی یک سکه می‌تواند به شما کمک کند تا کشور مبدأ آن را شناسایی کنید و همچنین ممکن است به تعیین سن آن در صورت عدم وجود تاریخ کمک کند؛ بنابراین روش تشخیص سکه عتیقه به شمار می‌آید. کتیبه‌های لاتین بیشتر در سکه‌های قدیمی‌تر اروپایی رایج هستند.

همه کشورها از الفبای رومی برای نوشتن افسانه‌ها روی سکه‌های خود استفاده نمی‌کنند. یک کاتالوگ مرجع خوب می‌تواند به شما کمک کند تا الفبای دیگری مانند عربی، فارسی، چینی و… را شناسایی کنید و اینکه کدام کشورها از آنها استفاده می‌کنند را پیدا کنید.

مرحله 8: به دنبال علامت ضرابخانه باشید

علامت ضرابخانه، حرف یا گروهی از حروف است که نشان‌دهنده شهر، ایالت یا کشوری است که سکه در آن ضرب شده است. این علامت ممکن است روی سکه یا پشت آن حک شده باشد و یک روش تشخیص سکه آنتیک محسوب می‌شود.

علائم ضرابخانه همچنین ممکن است در مکان‌های مختلف روی همان طرح سکه در زمان‌های مختلف قرار گیرد؛ بنابراین در استفاده از این روش تشخیص سکه عتیقه باید مهارت لازم را داشته باشید تا بتوانید اصالت آن را تشخیص بدهید.

مرحله 9: کاتالوگ سکه را بررسی کنید

کاتالوگ‌های مرجع سکه می‌توانند به شما کمک کنند تا پس از انجام حداقل چند مرحله از مراحل بالا، سکه را شناسایی کنید. منابع خوب برای جستجوی سکه‌هایی که از کشور آن مطمئن نیستید، کاتالوگ سکه‌های جهانی با جلدهای جداگانه هستند.

با این حال، اگر تشخیص دادید که سکه از کدام کشور است، ممکن است یک کاتالوگ مرجع با تمرکز بر سکه‌های آن کشور را ترجیح دهید.

مرحله 10: با یک کارشناس باتجربه مشورت کنید

درباره روش تشخیص سکه آنتیک و قدیمی از یک کارشناس مشورت بگیرید که تجربه لازم را در این زمینه داشته باشد. از طرف دیگر، بسیاری از انجمن‌های آنلاین و سایت‌های فعال در زمینه سکه‌های قدیمی، بخش‌هایی دارند که به طور خاص به شناسایی سکه‌ها کمک می‌کنند.

وتمام؛ مرجعی مطمئن برای خرید و فروش سکه آنتیک

بعد از آشنایی با روش تشخیص سکه آنتیک، نوبت آن رسیده تا یک مرجع معتبر را برای خرید یا فروش سکه‌های قدیمی خود پیدا کنید. وتمام به عنوان یکی از بهترین سایت‌های خرید آنتیک به شما کمک می‌کند تا سکه‌های آنتیک و قدیمی را پیدا و با شرکت در مزایده‌های ما، آن‌ها را خریداری کنید.

همچنین در صورتی که مایل به فروش آنتیک هستید و می‌خواهید وسایل قدیمی خود را از یک منبع معتبر به فروش برسانید، باز هم می‌توانید وتمام را برای این کار انتخاب کنید و وسایل قدیمی خود را در مزایده‌های ما به فروش برسانید.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی مراحل و روش تشخیص سکه عتیقه پرداختیم و نکات مهم تشخیص سکه‌های قدیمی را بررسی کردیم. ارزش اسمی، تاریخ سکه، قطر و ضخامت سکه، رنگ سکه، تصویر روی سکه، علامت ضرابخانه، کاتالوگ سکه و… از مهم‌ترین نکات در روش تشخیص سکه آنتیک هستند و در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرند.

توصیه می‌کنیم که برای تشخیص هر چه بهتر اصالت سکه‌های آنتیک با متخصصان این زمینه مشورت و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید تا در زمان خرید یا فروش این سکه‌ها با مشکل روبرو نشوید.

سؤالات متداول

  1. بهترین روش تشخیص سکه عتیقه چیست؟

توجه به ویژگی‌های سکه‌های قدیمی اصل و مشورت با کارشناسان باتجربه

  1. در روش تشخیص سکه آنتیک به چه نکاتی توجه کنیم؟

ارزش اسمی، تاریخچه سکه، خصوصیات ظاهری، علامت ضرابخانه و…

  1. در تشخیص سکه عتیقه قطر مهم‌تر است یا ضخامت؟

قطر شاخص قابل اطمینان‌تری است و با استفاده از خط‌کش هم می‌توان آن را اندازه گرفت.

سایر مقالات:

راهنمای خرید 6 مدل جذاب آنتیک آینه + تفاوت قیمت
6 نوع کالای جذاب که در زمان خرید اجناس فلزی آنتیک باید بشناسید!
آشنایی با 5 نوع عتیقه و جواهرات آنتیک طلا + نحوه خرید و فروش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *