چه اطلاعاتی درباره چراغ نفتی قدیمی دارید؟ آیا شما هم یکی از این چراغ‌های زیبا و خاص را برای کلاسیک‌تر شدن دکور منزلتان تهیه کرده‌اید؟ چراغ‌های نفتی یکی از اشیای قدیمی و کلکسیونی به شمار می‌روند که از قدیم‌ندیما در تولید روشنایی کمک زیادی به بشر کرده‌اند.

اکنون که در روزگار الکتریسیته و فناوری به سر می‌بریم، از وجود چنین شی با ارزشی غافل شده‌ایم؛ ولی با این‌ وجود باز هم نمی‌توانیم از داشتن دائمی برق اطمینان لازم را کسب کنیم؛ چرا که در شرایطی امکان دارد، قطع برق طولانی‌تر از حد انتظارمان باشد.

به همین دلیل باز هم به وسایل ضروری و نایابی چون چراغ نفتی آنتیک روی می‌آوریم. و تمام امروز مطالب مفیدی در خصوص این وسیله ارزشمند برایتان آماده کرده است؛ پس خشنود می‌شویم تا پایان مطالب ما را همراهی کنید.

کاربرد چراغ نفتی قدیمی

در گذشته‌ها خرید چراغ‌های نفتی جزو مهم‌ترین و ضروری‌ترین اقلام برای داشتن نور و روشنایی در هر خانواده‌ای بودند. امروزه برق در دسترس همه ما قرار دارد و مردم باوجود آن باز هم اقدام به خرید چراغ‌های نفتی می‌کنند. شاید بپرسید دلیل آن چیست؟

ازآنجایی‌که اغلب مردم علاقه زیادی به لوازم قدیمی دارند؛ بنابراین هدف آن‌ها از خرید آنتیک منحصربه‌فردی همچون این اشیا صرفاً برای دکور منازل یا سایر اماکن دیگر است.

چراغ‌های نفتی مخصوص سبک دکوراسیون سنتی و کلاسیک هستند که این نوع سبک طرفداران بی‌شماری دارد. دقت کنید، بحث چراغ‌های نفتی که برای روشنایی استفاده می‌شوند با موضوع چراغ‌های نفتی قدیمی که مخصوص خوراک‌پزی هستند، فرق دارد.

معرفی چراغ نفتی قدیمی

چراغ‌های نفتی نمونه‌ای از اشیا ارزشمند و خاصی هستند که بدنه فلزی دارند و از قطعاتی مانند مخزن نفت فتیله و نشانگر میزان نفت تشکیل شده‌اند.

زمانی که فتیله را آغشته به نفت کردید، آن وقت به‌محض روشن کردن کبریت شعله چراغ شروع به زبانه کشیدن می‌کند و از این طریق نور شعله در بخش محفظه شیشه‌ای آن به بیرون هدایت می‌شود.

انواع چراغ نفتی قدیمی

چراغ‌های نفتی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از این چراغ‌ها باتوجه‌به نیاز و شرایط افراد کاربرد بخصوص و جداگانه‌‌ای دارند. اکنون در این جا به معرفی انواع مختلف این چراغ‌های نفتی می‌پردازیم.

چراغ نفتی فانوس

یکی از چراغ‌های نفتی قدیمی با طرح‌ کلاسیک و درعین‌حال باکیفیت که دکوراسیون هر فضایی را بسیار جذاب و نوستالژی می‌کند، چراغ‌نفتی فانوس است. این شیء زیبا هم برای تزیینی کاربرد خاص و ویژه‌ای دارد و هم به‌عنوان یک وسیله روشنایی قابل‌استفاده است.

چراغ‌ نفتی گردسوز

نوع دیگری از چراغ‌های نفتی قدیمی که درگذشته برای روشنایی منازل زیاد از آن استفاده می‌شد، چراغ نفتی قدیمی گردسوز بود. برخی این چراغ را با نام لامپا می‌شناسند؛ ولی باید به عرضتان برسانیم که این دو چراغ موضوعشان کاملاً با یکدیگر فرق دارد.

چراغ لامپا که اکنون قرار است به معرفی آن بپردازیم جزو اولین چراغ‌های نفتی بودند که بعد از چراغ پی‌سوز ساخته شدند. چراغ‌های گردسوز از فتیله‌های نواری دایره شکل استفاده می‌کردند، به همین علت به آن‌ها چراغ گردسوز می‌گفتند.

مکانیزم عملکرد چراغ‌های گردسوز به این صورت بود، روی فتیله کلاهکی قرار داشت که باعث نگه‌داشتن فتیله می‌شد و هم اینکه هوای کافی برای سوختن بهتر چراغ از پایین کلاهک قابل تأمین شدن بود.

چراغ‌ نفتی لامپا

چراغ‌نفتی لامپا نمونه رایجی از چراغ‌های نفتی قدیمی است که در طرح‌ها و اندازه‌های متفاوتی وجود دارد. سوختی که این چراغ استفاده می‌کند، از نفت سفید (نفت چراغ) یا پارافین است. چراغ لامپا همچنین برخوردار از محفظه سوخت، فتیله، پیچ تنظیم و حباب شیشه‌ای است.

چراغ ‌نفتی توری (زنبوری)

آخرین نمونه از چراغ‌های نفتی قدیمی که وسیله روشنایی نیمه مدرنی بود، مربوط به چراغ نفتی قدیمی توری یا  زنبوری است‌. این چراغ را نمی‌توان شی هنری و صرفاً تزیینی به‌حساب آورد؛ چون ساختار فنی و مکانیکی آن بسیار پیچیده است و تنها برای تولید نور استفاده می‌شود.

چراغ‌های زنبوری به دلیل اینکه از مزیت مهمی چون قابلیت انتقال برخوردار هستند، حتی امروزه هم محبوبیت خود را همچنان حفظ کرده‌اند و با فناوری‌های روز سازگار شده‌اند. این چراغ‌ها با سوزاندن بخار سوخت‌های مختلف، باعث ایجاد نور و حرارت می‌شوند.

از اصلی‌ترین اجزای مشترک تشکیل‌دهنده چراغ‌های توری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مخزن سوخت اصلی
  • حباب شیشه‌ای
  • هواکش و کلاهک
  • توری
  • شعله‌گیر
  • کلید احتراق
  • پمپ و شیر

مشکلات چراغ نفتی قدیمی

آیا از مشکلات چراغ‌های نفتی در گذشته‌ها خبر دارید؟ این اشیا خاص به همان اندازه که از فواید خاصی برخوردار بودند، در کنار مزیت‌های خود افراد آن دوران را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کردند که در اینجا به برخی از رایج‌ترین آن‌ها اشاره‌ای می‌کنیم:

  • کارایی پایین: برخی از چراغ‌های نفتی کارایی پایینی داشتند و نور کمی از آن‌ها سر می‌زد که برای روشنایی در فضاهای بزرگ و پرجمعیت جوابگو نبود.
  • محدودیت در زمان استفاده: مورد دیگر از مشکلات مربوط به چراغ‌های قدیمی نفتی این بود که زمان استفاده محدودی داشتند. به طور مثال این چراغ‌ها‌ تنها به مدت 24 ساعت می‌توانستند سوخت را در خود جای دهند و پس از آن خاموش می‌شدند.
  • خطر آتش‌سوزی: استفاده از چراغ‌های نفتی در قدیم امکان آتش‌سوزی را در پی داشت. یعنی به دلیل اشتعال زیاد و نیروی حرارتی که تولید می‌کردند، باعث ایجاد آتش‌سوزی و خطر برای سلامت و امنیت افراد می‌شدند.
  • نیاز به نگهداری و تعمیر: چراغ‌های نفتی به دلیل استفاده مداوم هرازگاهی نیاز به تعمیرات اساسی داشتند. مقصود ما از تعمیرات یعنی برطرف کردن کلیه مشکلات موجود در این اشیا بود.
  • هزینه بالا: بسیاری از چراغ‌های نفتی به دلیل اینکه عمر کوتاهی داشتند، باید زودبه‌زود خریداری می‌شدند که این امر باعث افزایش هزینه‌های مربوط به روشنایی می‌شد.
  • محدودیت در طیف نوری: برخی از چراغ‌های نفتی تنها نور خاص و محدودی را تولید می‌کردند. به طور مثال، در فضاهای بزرگ این چراغ‌ها تنها به افرادی که نزدیک آن حضور داشتند، نور لازم را تأمین می‌کردند، درحالی‌که سایر افرادی که با چراغ فاصله نسبتاً دوری داشتند، از نور این وسیله بی‌نصیب بودند.

نکات مهم در خرید چراغ نفتی قدیمی

در انتخاب یک چراغ قدیمی نفتی باید به چه معیارهای مهمی توجه کنیم؟ چراغ‌های نفتی از آن دسته لوازم کاربردی هستند که در شرایط ضروری وجود آن‌ها برای ما بسیار پربرکت است. قبل از خرید این شیء ارزشمند باید به یک سری فاکتورهای مهمی توجه کرده تا از طریق آن‌ها بتوانید خرید بهتر و باکیفیت‌تری را تجربه کنید.

جنس بدنه

فراموش نکنید که جنس بدنه و شیشه چراغ از فلز و شیشه نشکن تولید می‌شود و این موضوع باعث شده چراغ مقاومت بالایی در برابر افتادن و ضربات داشته باشد. چراغ‌های ارزان‌تر ممکن است این مزیت را نداشته باشند. مانند مدل‌های خیلی قدیمی‌تر یعنی چراغ‌های جیوه‌دار.

ظرفیت مخزن

آیتم مهم دیگر در خصوص خرید چراغ‌ نفتی قدیمی مربوط به ظرفیت این وسیله زیبا است. در واقع هرچه ظرفیت چراغ بیشتر باشد، نوردهی آن به‌مراتب طولانی‌تر است.

مخزن چراغ باید به‌گونه‌ای باشد که محتویات آن به‌آسانی قابل‌مشاهده باشد و دائماً مجبور نشوید آن را بررسی کنید. ناگفته نماند که ظرفیت مخزن از جمله موارد مهمی است که در قیمت چراغ قدیمی و عتیقه نفتی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

قسمت محافظ

برخی از چراغ‌های نفتی در اطراف محفظه شیشه‌ای خود یک محافظ فلزی دارند که این محافظ از شکسته شدن شیشه چراغ تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند. لازم به ذکر است که بعضی از چراغ‌های نفتی فاقد این محافظ هستند؛ پس تا جایی که امکان دارد، چراغ‌های نفتی محافظ دار خریداری کنید.

وزن چراغ

در حین خرید چراغ نفتی قدیمی حتماً به وزن آن توجه کنید؛ چون در صورت سنگین بودن این شیء ممکن است حمل‌ونقل آن برایتان دشوار شود، بخصوص چون این چراغ مجهز به میله‌ای است که در بالای آن تعبیه شده در صورت گرفتن این میله در حین جابه‌جایی دستتان بیشتر اذیت می‌شود.

نحوه قرارگیری

برخی از مدل‌های چراغ‌های نفتی طوری طراحی شده‌اند که هم می‌توان آن‌ها را روی میز یا زمین قرار داد و هم توسط یک قلاب از یک مکانی آویزان کرد.

قیمت چراغ نفتی قدیمی

قیمت چراغ‌های نفتی قدیمی چقدر است؟ چراغ‌های نفتی معمولاً زیاد گران نیستند؛ ولی پارامترهای مهمی مانند ابعاد، کیفیت ساخت، شرکت سازنده، مواد اولیه و… وجود دارند که روی قیمت نهایی این محصولات بسیار تأثیرگذار هستند.

لازم است بدانید که قیمت هر یک از چراغ‌ها با یکدیگر متفاوت است. به طور مثال قیمت چراغ‌های روشنایی مانند چراغ‌نفتی گردسوز، لامپا، فانوس و… نسبت به قیمت چراغ خوراک ‌پزی نفتی قدیمی ممکن است فرق زیادی داشته باشد.

خریدی مطمئن را با و تمام تجربه کنید!

باتوجه‌به مطالب ارائه شده، اگر شما هم به دنبال چراغ‌های روشنایی قدیمی بسیار مرغوبی هستید، می‌توانید با مراجعه به فروشگاه ما یعنی و تمام از چراغ‌های با کیفیت عالی همراه با استانداردهای لازم و قیمت مناسبی بهره‌مند شوید.

ما باسابقه درخشانِ چندین ساله خود در ارائه اجناس آنتیک اعم از روشنایی و چراغ آنتیک و قدیمی، ساعت‌های آنتیک، جواهرات، زیورآلات، ست‌های آرایشی آنتیک و… نامی خوش و نیکو بر جای گذاشته‌ایم و خیال شما را بابت خرید کالاهای موردنظر و منحصر به فردتان آسوده‌خاطر کرده‌ایم.

اگر احیاناً در خصوص قیمت محصولات، خرید یا فروش آنتیک مدنظرتان سؤالی داشتید، می‌توانید با مشاوره‌های مفید کارشناسان ما به بهترین شکل ممکن راهنمایی شوید.

به‌اختصار

چراغ نفتی قدیمی به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین آیتم‌ها به‌منظور استفاده در فضای داخلی منازل شناخته شده است. این چراغ با ظاهر زیبا و دوست‌داشتنی خود می‌تواند دکوراسیون خانه شما را چندین برابر شکیل‌تر کند. به‌علاوه در صورت برق رفتگی می‌توانید به یاد دوران قدیم از این چراغ‌نفتی برای روشنایی استفاده کنید.

سؤالات متداول

  1. آیا لوازم جانبی چراغ‌های نفتی قدیمی موجود هستند؟

بله فتیله و طلق جلویی چراغ‌های نفتی قدیمی موجود هستند.

  1. مهم‌ترین کاربرد چراغ‌های نفتی آنتیک چیست؟

این چراغ‌ها اغلب جنبه دکوری و کلاسیک دارند.

  1. چراغ نفتی قدیمی در چند ساعت قادر به نگهداری سوخت است؟

چراغ‌های نفتی به مدت ۲۴ ساعت می‌توانند سوخت را در خود نگه دارند.

 

سایر مقالات:

معرفی فرش آنتیک – 5 مزیت خرید فرش آنتیک اصل + قیمت
فانوس آنتیک قدیمی – کاربرد و فواید آن+ 5 نکته مهم خرید
راهنمای خرید قلیان آنتیک – معرفی 4 نوع قلیان قدیمی + اجزای آن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *