کاربرد آنتیک در صنایع دستی

کاربردهای وسایل آنتیک در صنایع دستی

کاربرد آنتیک در صنایع دستی چیست؟ این یک موضوع جذاب و مهم است که شاید چندان به آن نپرداخته باشند. علاقه‌مندان دنیای آنتیک زیادی هستند که به اصالت و زیبایی که در وسایل و شیوه گذشتگان وجود داشته، تمایل نشان می‌دهند. در همین خصوص این مطلب به توضیح بیشتر درباره کاربرد آنتیک در صنایع دستی می‌پردازد؛ پس با ما همراه باشید.

کاربرد آنتیک در صنایع دستی

انسان‌ها در طول دوره‌های متمادی نیاز به وسایل برای رفع نیازهای مختلف خود داشته‌اند. از آنجایی که نیاز مادر اختراع است وسایل زیادی توسط نبوغ و خلاقیت انسان‌ها ساخته شده‌اند که امروزه آن‌ها را با نام صنایع دستی می‌شناسیم. این ابزار و وسایل ساخت دست هستند. از گذشتگان صنایع دستی زیادی به‌جامانده است.

کشور ایران همواره در طول دوره‌های مختلف مهد تمدن‌های بزرگ بوده است. این سرزمین‌ها تمدن‌های پیشرفته‌ای داشته‌اند و این یعنی لوازم زیادی وجود داشته است که با دست می‌ساخته‌اند تا نیازهای مختلف خود را برطرف کنند. همین امر به کاربرد آنتیک در صنایع دستی دلالت دارد.

صنایع دستی در روزگاران گذشته رونق زیادی داشته‌اند و به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. از این میان به صنایع دستی قالی بافی، خاتم کاری، نگارگری، نقاشی، سفالگری، شیشه گری، قلم‌زنی، حصیربافی و میناکاری اشاره می‌کنیم.

کاربرد آنتیک در صنایع دستی

زیرگروه‌های صنایع دستی در ایران

در قسمت قبلی از صنایع دستی در ایران صحبت کردیم و گفتیم این صنعت دارای تنوع فوق العاده بالایی است. در اینجا سعی کرده‌ایم تا در جدولی این تنوع و زیرشاخه‌های هر یک از آن‌ها را نشان بدهیم.

نام صنایع دستی زیرشاخه‌های آن و مثال
صنایع نساجی تولید انواع البسه و کلاه
صنایع چرم تولید کیف، کفش و سایر لوازم از چرم
صنعت قالی بافی بافت انواع قالی‌ مانند تابلوفرش
صنایع فلزی تولید لوزام آشپزخانه مانند ظروف و سماور، ادوات جنگی، گلدان، کوزه و…
صنایع چوبی تولید صندلی و میز، ظروف آشپزخانه چوبی، وسایل بازی، تخته نرد و قاب‌های چوبی
صنعت نگارگری پیاده کردن نقش و نگارهای سنتی، اسطوره‌ای و اسلیمی بر روی ظروف، قاب‌ها و وسایل
صنعت بلور و شیشه ایجاد خطوط زیبا و تزئینی بر روی گلدان، شمعدان، کوزه
صنعت سفالگری تولید ظروف و کوزه‌های زیبا که دارای نقش و طرح‌های زیبای سنتی هستند.
میناکاری تلفیق هنر و صنعت با ظاهر کردن نقوش اصیل و سنتی بر روی ظروف مختلف

استفاده از وسایل آنتیک در صنایع دستی سفالگری

وسایل و صنایع دستی که در دوران گذشته ساخته شده‌اند، امروزه جزو آنتیک‌ها به شمار می‌روند و قیمت‌های بالایی دارند. کوزه‌های سفالی در قدیم استفاده‌های زیادی داشته‌اند و برای خنک نگه داشتن آب یا ذخیره مواد غذایی و مایعات مختلف استفاده می‌شدند. کوزه‌های تزئینی زیادی از دوران گذشته به‌جامانده است که دارای طرح‌های زیبا و میناکاری هستند.

این طرح‌ها هنر استادان و شاگردان آن‌ها است که بادقت و حوصله طرح‌های اسلیمی و سنتی زیبا را بر روی این وسایل پیاده کرده‌اند. یکی دیگر از کاربرد آنتیک در صنایع دستی برای کوزه‌ها و وسایل سفالی بوده است. برخی از این وسایل متعلق به ثروتمندان و پادشاهان گذشته هستند و در موزه‌ها نگهداری می‌شوند تا عموم مردم از آن‌ها بازدید کنند.

استفاده از وسایل آنتیک در صنایع دستی سفالگری

کاربردهای وسایل آنتیک در صنایع دستی چوب‌کاری

چوب یکی از موادی است که از گذشته تا کنون همواره مورد استفاده بشر برای ساخت لوازم و ادوات مختلف بوده است. در گذشته از آن برای ساخت صندلی، لوازم کار، وسایل جنگی، چرخ و ارابه و حتی لوازم آشپزخانه استفاده شده است.

برخی از این وسایل بیشتر برای تزئین و نمایش هنر استادان تهیه شده است. این وسایل شامل قاب‌ها، تخته نرد و… است. در این وسایل نیز شاگردان و استادان تلاش کرده‌اند تا چوب را به‌خوبی پرداخت کرده و بستر مناسبی از آن برای پیاده سازی طرح و نقش و نگارهای ایرانی بسازند.

کاربرد آنتیک در صنایع دستی در وسایل چوبی نیز به‌خوبی مشهود است. وسایل قدیمی به‌جامانده از آن دوران آنتیک محسوب می‌شوند و قیمت‌های بالایی دارند؛ زیرا اصالت، هنر و شکوه گذشته را یادآوری می‌کنند.

راه‌های به‌کارگیری وسایل آنتیک در قالی ‌بافی

ایران همواره مهد هنرمندان بوده است و صنایع دستی و آثار هنری زیادی توسط این هنرمندان ساخته شده است. یکی از این صنایع قالی بافی است. نیازی به گفتن ندارد که قالی ایرانی در سراسر جهان مشهور است و همواره زینت گر خانه‌های افراد مهم و اشراف در اروپا بوده است. دلیل این امر استفاده از رنگ‌های زیبا، طرح‌های اسطوره‌ای و حاشیه‌های جذاب است.

این طرح‌ها همواره توجه‌ها را به خود جلب می‌کردند. فرش‌های به‌جامانده از گذشته گواه کاربرد آنتیک در صنایع دستی است. این فرش‌ها هم اکنون نیز طرفداران زیادی دارند و به قیمت‌های بالا در بازارهای خارجی معامله می‌شوند. انواع آنتیک‌ها در موزه‌ها و خانه اشخاص علاقه‌مند به آنتیک نگهداری می‌شوند و نمادی از اصالت، زیبایی و هنر ایرانی هستند.

راه‌های به‌کارگیری وسایل آنتیک در قالی ‌بافی

استفاده از وسایل آنتیک در فلزکاری

در گذشته استفاده از وسایل فلزی چندان مرسوم نبوده است و استخراج فلز و تولید وسایل مختلف از آن امری پر زحمت تلقی می‌شده است؛ اما این دلیل نمی‌شود که هنرمندان ایرانی به این شاخه از این هنر روی نیاورده باشند و آنتیک‌های زیبای فلزی تولید نکرده باشند.

بسیار جالب است که وسایل آنتیک فلزی زیادی از گذشته باقی مانده است که طرح‌های بسیار زیبایی بر روی آن‌ها مشاهده می‌شود. این وسایل شامل جواهرات مختلف، کوزه‌های فلزی، وسایل غذاخوری و… هستند. کاربرد آنتیک در صنایع دستی در این زمینه نیز به‌خوبی قابل مشاهده است.

قاشق و چنگال‌های قدیمی، سماور و آتشدان، شمعدان، زیورآلات و سکه‌های قدیمی از جمله این آنتیک‌ها هستند که باقیمت‌های بسیار بالا به فروش می‌رسند. این وسایل فلزی از جنس مس، برنج، آهن و حتی طلا هستند.

نقش وسایل آنتیک در تولید جواهرات دست‌ساز

جواهرات و زیورآلات همواره مورد توجه بانوان بوده است. در گذشته نیز با ساخت جواهرات مختلف از فلزاتی مانند طلا سعی کرده‌اند تا کاربرد آنتیک در صنایع دستی مانند جواهرات را نشان دهند. این جواهرات شامل: النگو، گوشواره، گردنبند، دستبند و… است.

در ساخت آن‌ها سعی شده است تا با کنده کاری و به کار گذاشتن انواع سنگ‌های قیمتی و رنگی مدل‌های چشم نوازی بسازند. این اشیا متعلق به پادشاهان و ملکه‌ها در گذشته‌های بسیار دور هستند و به همین دلیل  چندان در دسترس نیستند و بیشتر در موزه‌های تاریخی نگهداری می‌شوند.

نقش وسایل آنتیک در تولید جواهرات دست‌ساز

تأثیر وسایل آنتیک در صنایع دستی قدیم و سنتی

صنایع دستی در گذشته رونق زیادی داشته است. ترکیب آن‌ها با طرح‌های جذاب و پیاده سازی تکنیک‌هایی مانند میناکاری و کنده کاری نیز سبب شده است تا این وسایل طرفداران زیادی داشته باشند.

این طرح‌ها بر روی چوب، سفال و شیشه اجرا شده‌اند. این وسایل منحصراً و به‌صورت سفارشی تهیه شده‌اند؛ به همین سبب است که آن‌ها طرح‌ها و نقش و نگارهای بسیار زیبایی دارند.

امروزه به دلیل کاربرد آنتیک در صنایع دستی افراد زیادی به دنبال خرید آنتیک‌ هستند تا از آن برای تزئین منزل، انجام پروژه‌های تحقیقاتی یا فروش و کسب سود استفاده کنند. همین وسایل بخش عظیمی از تاریخ هستند و تحولات دوره‌های مختلف را نشان می‌دهند.

استفاده از وسایل آنتیک در صنایع دستی باستانی

بدیهی است که دلیل تولید وسایل مختلف کاربرد آنتیک در صنایع دستی بوده است. این وسایل برای رفع نیاز روزانه ساخته شده‌اند. در کنار این موضوع برخی از آن‌ها نیز به‌صورت سفارشی با صرف هزینه، دقت، حوصله، صبر و هنر زیاد ساخته شده‌اند تا زینت‌گر خانه‌ها و سرسراهای بزرگ منزل اشراف باشند. به نظر می‌رسد بیشترین کاربرد این وسایل همان جنبه تزئینی آن‌ها است.

خرید و فروش وسایل آنتیک اصل با وتمام

آنتیک‌ها وسایلی هستند که بادقت بالا در زمان گذشته و با دست ساخته شده‌اند. برای تولید آن‌ها از موادی استفاده شده است که شاید هم اکنون در دسترس نباشند. علاوه بر این آنتیک‌ها بسیار کمیاب هستند و نمونه‌های چندانی از آن‌ها وجود ندارد.

همین منحصر به فرد بودن و قدمت بالا باعث شده است تا این وسایل بسیار جذاب باشند و افراد زیادی را به سمت خود بکشانند. این موضوع از پر رونق بودن بازار خرید و فروش آنتیک خبر می‌دهد.

وتمام گروهی از همین افراد علاقه‌مند هستند که از طریق سایت خود مزایده‌هایی را برای خرید و فروش آنتیک ترتیب می‌دهند. اگر به آنتیک علاقه دارید، سری به این سایت بزنید و وسایل آنتیک مختلف مانند: فرش، تابلو، ظروف چینی و… را مشاهده کنید. شما از طریق سایت وتمام می‌توانید هم وسایل آنتیک خود را به بالاترین قیمت بفروشید و هم وسایل آنتیک بخرید.

سخن پایانی

کاربرد آنتیک در صنایع دستی موضوعی است که در این مقاله به طور مفصل به آن پرداختیم و سعی کردیم آن را به موضوع ساده‌تر و قابل درک تری برای خوانندگان تبدیل کنیم.

آنتیک‌ها در صنایع مختلفی مانند: چوب کاری، قالی بافی، سفالگری، منبت کاری و… مورد استفاده قرار گرفته‌اند. وسایل زیبایی که امروزه از گذشته به یادگار مانده و یادآور شکوه پیشینیان است، همگی صنایع دستی استادان هنرمند بوده‌اند.

سؤالات متداول

  1. آیا کوزه‌های سفالی یا شیشه‌ای می‌توانند آنتیک باشند؟

بله در صورتی که قدمت آن‌ها از 50 سال به بالا باشد، آنتیک محسوب می‌شوند.

  1. لوازم آنتیک اصلی را از چه منابعی می‌توانیم تهیه کنیم؟

بهتر است برای خرید وسایل آنتیک به هر کسی اعتماد نکرده و از فروشگاه‌های معتبر آن‌ها را تهیه کنید. در سایت وتمام نیز وسایل آنتیک اصل زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

  1. کاربرد آنتیک در صنایع دستی چیست؟

صنایع دستی که از گذشته به یادگار مانده‌اند؛ مانند گلدان‌ها، ظروف سفالی و شیشه‌ای و جواهرات همگی آنتیک بوده و در گذشته برای پاسخ به نیازهای گوناگون ساخته شده‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *